Året der gik – 2023

Vi har her på #NOKerNOK valgt at lave et lille ”Året der gik og tak for jeres opbakning” opslag. Vi gør det ved at nævne nogle af de største opture, vi havde med #NOKerNOK i 2023 og de største skuffelser…

Lad os starte med den positive del af dette indslag, og her har det virkelig været svært at vælge! Men vi har fundet de tre, som vi mener, fortjener at blive fremhævet.

  • På en tredjeplads over vores største opture finder vi alle jer, der har været en tur forbi vores side. Efter bare 31 dage med #NOKerNOK siden havde der været 25.212 inde forbi vores hjemmeside, og pr dags dato har vi haft 155.668 besøgene! Wauuu siger vi bare… TAK! Vi har en fælles stemme, der skal frem ved KV25.

https://www.nokernok.info/2023/03/09/31-dage-med-nokernok-siden/
https://www.nokernok.info/2023/07/03/nokernok-sommerferie/

  • På en andenplads finder vi de høringscaféer, som blev afholdt på skolens bibliotek. Der var rigtig god opbakning, mange gode snakke om forskellige perspektiver og rigtig mange af jer fik skrevet nogle super gode høringssvar… Desværre blev de ikke taget alvorligt! Men det skal ikke tage det fra os, at vi hjalp en del med at få afleveret deres mening om lukningen, og vi håber, det vil være til inspiration til fremtidige borgerinddragelses aktiviteter…

https://www.nokernok.info/2023/03/24/hoeringscafe/
https://www.nokernok.info/2023/03/26/hoeringscafe-25-marts-hvad-blev-der-droeftet/
https://www.nokernok.info/2023/04/01/hoeringscafe-30-marts-hvad-blev-der-droeftet/
https://www.nokernok.info/2023/04/10/hoeringscafe-15-april-kl-1100/

  • På en førsteplads finder vi byrådsmødet den 24. januar, hvor over 550 lokale borgere deltog i mødet, og flere havde indsendt spørgsmål til byrådet. Fantastisk og TAK for opbakningen! En opbakning der blev startskuddet til #NOKerNOKs arbejde de næste 6 måneder! Lasse og Karsten skrev om deres spørgsmål til byrådet, og hvilke svar de fik – eller ikke fik – i dagene efter byrådsmødet…

https://www.nokernok.info/2023/01/28/tak/
https://www.nokernok.info/2023/01/30/hvad-har-i-undersoegt/
https://www.nokernok.info/2023/02/01/men-han-har-jo-ikke-noget-paa-raabte-til-sidst-hele-folket/
https://www.nokernok.info/2023/02/07/hvordan-har-det-sneget-sig-ind/

Vi kunne nævne mange andre opture – Ekstrabladet skrev en artikel, Folketidende sendte live debat fra byrådsmødet, #NOKerNOK blev brugt som begrebspar ved byrådsmøder, Lasse blev bestyrelsesmedlem i A, oplysning om administrationens bevidste brug af talmateriale, der kun viste det, der passede ind i dagsordenen, de små GRUK fra Bente Sonn (Tak for dem) eller båltalen i Horslunde med kæmpeopbakning osv.

Vi har ligeledes rangeret de tre største skuffelser i 2023… og desværre kunne vi nok nævne et par stykker mere, men lad os holde os på de magiske tre:

  • en tredjeplads over de største skuffelser finder vi det, at byrådet valgte at lukke vores lokale skole. Når det ikke er på førstepladsen, er det fordi, vi havde set det komme, derfor blev skuffelsen ikke så massiv. Men at kredsformanden for Socialdemokratiet Lolland beskriver en proces, der har fungeret, fordi der har været en høring af alle parter, og demokratiet derfor har vist sit værd… Det bringer lukningen ind på en tredje plads, for det tror vi, hverken kredsformanden, borgmesteren eller nogen andre tror på.

https://www.nokernok.info/2023/06/22/borgmester-har-ikke-ansvaret/
https://www.nokernok.info/2023/06/27/den-politiske-polemik-maa-i-selv-haandtere/
https://www.nokernok.info/2023/06/27/der-er-en-fremtid/
https://www.nokernok.info/2023/06/28/vi-har-hinanden-og-vi-staar-sammen/

  • På en andenplads over de største skuffelser finder vi vores nuværende borgmesters og centrale socialdemokraters nedgørelse af både Bjarne (formand Borgerforening) og Leif (formand Fællesbestyrelsen), men især vores borgmesters inddragelse af Bjarne Hansens tid som direktør i Lolland Kommune er helt utilstedelig og en kæmpe skuffelse. Holger sikrer dermed sig selv og hans socialdemokratiske kammerater en sikker anden plads. Opslaget blev da også slettet umiddelbart efter, vi her på #NOKerNOK delte det på vores side. Og formanden for Socialdemokratiet Vest skrev en laaaaaaang meget vred besked til Karsten, som hun efterfølgende trak tilbage (vi har dog beskedens ordlyd liggende), hvilket nok var meget godt, da beskeden fuldt ud bekræftede det, vi skriver i opslagene her under om et socialdemokratisk moralsk kompas, der trænger til kalibrering.


https://www.nokernok.info/2023/08/16/situationsfornemmelse-og-det-moralske-kompas/
https://www.nokernok.info/2023/08/17/slet-det-wupti-og-saa-var-opslaget-vaek/

  • På en suveræn førsteplads over største skuffelser i 2023 finder vi den vægelsindede Horslundedreng: vores helt egen ridder, der højt til hest, med blankpoleret rustning, i første række skulle bekæmpe den ondskab, der lurede lige udenfor vores dør… I flot stil steg han højt til hest med opslag som ”Mit Lolland – Her er jeg født og opvokset” fra 20. oktober 2022 og ”Et sundt landsbysamfund” fra den 17. december 2022, hvor han talte varmt for de små landsbysamfund og vigtigheden af at bevare den lokale skole. Men, men, men… Det var en trojansk hest… Det sværd han, højt til hest, havde løftet over hovedet, klar til at forsvare det, han tror på, blev vendt mod Nordvestlolland og brugt som det sidste dødbringende slag mod de små landsbysamfund og det Nordvestlolland, han selv er født og opvokset i… Vi er skuffede, meget skuffede. Kom nu ned fra den hest, vi hjælper gerne!

https://www.nokernok.info/2023/06/22/vaegelsindet-horslundedreng/
https://www.nokernok.info/2023/06/30/vaegelsind-og-politik/

Vi vil med dette lille ”året der gik” opslag ønske jer alle en glædelig jul, et fantastisk nytår og kæmpe tak for jeres opbakning… Må 2024 bringe positive vinde over vores Lolland…

Vi ses ved KV25 – hvor vi vil forsøge at gøre vores stemme gældende i valgkampen… Glemmer du, så husker vi!

De kærligste julehilsner

#NOKerNOK Teamet