Vægelsindet Horslundedreng

Med al mulig ære og respekt, så ville det have klædt vores ”lokale” byrådsmedlem at holde fast ved sit hjerteblod!

På Folketidende.dk kan vi i dag under overskriften: ”Det gør ondt helt ind i knoglerne på mig” læse, at han har haft det svært med beslutningen…

Igen med respekt, det virker altså som en gratis omgang! Ingen kommentar havde måske været mere fornuftigt!

Folketidende bruger begrebet ”Vægelsindet” i artiklen, hvilket er meget sigende for hans rolle i processen… og ja, det er tilladt at blive klogere, og ja han må gerne stemme for en lukning… Men det ændrer ikke på, at processens uordentlighed har ført til den præmis, han nu vælger at konkludere ud fra… Måske der bare skulle være stemt imod!

Han vælger at stemme for en lukning blandt andet med begrundelsen i fremtidens prognoser… Prognoser der også var kendt for ham, dengang han ikke syntes, skolen i Horslunde skulle lukke – Prognoserne er ikke nye, det er kun det nuværende elevtal, der har ændret sig… Og hvorfor mon!

17. december lavede Horslundedrengen et opslag under overskriften ”Et sundt Landsbysamfund.” Opslaget blev delt 38 gange. Jeg tænker, det blev delt så meget, fordi det virkede som om, det virkelig betød noget for ham. Det virkede som ægte hjerteblod… I opslaget står der blandt andet: ”Horslunde skole lykkedes med at være en lokal forankret skole – de har udvist socialt engagement og ansvar. Horslunde skole er et mindre skolemiljø, og jeg TROR på at ikke alle børn har brug for at gå på store skoler med +400-500 elever. Nogle børn rummes bedste i mindre miljøer. Vi må også være ærlige og sige at Horslunde området er det område med den højst socioøkonomiske udfordring. Så meget vigtigere at skolen løfter den opgave der er med at få integreret børnene i skolen og givet dem det bedste udgangspunkt for deres fremtid.” Det er fuldstændig rigtigt… Hvad har så ændret sig?

Et andet argument, han nu vægter i forhold til ikke at fastholde 0. – 3. eller 0. – 6. klasse, er, at så vil der være 8 elever i snit pr. klasse, og en klasse koster det samme, uanset hvor mange elever der i den… Øv… Nu falder også han i den cirkulære fælde… Både han og det resterende Børne- og skoleudvalg er helt bevidste om, hvor mange der var indskrevet til kommende 0. klasse fra start. Var det 15 eller 17? Og nu er der 7… Hvorfor tror I, der er syv? Måske fordi I har sagt, skolen skal lukke?

Processens uordentlighed har skabt den præmis, I nu vælger at konkludere ud fra… og det kan godt være, I siger, det koster det samme pr. klasse, uanset hvor mange elever, der går i den, men det er altså i forhold til den nuværende tildelingsmodel. Den kunne I jo lave om.

Horslundedrengen må gerne bruge denne præmis, han selv har været med til at skabe, til at konkludere ud fra, det er hans ret som folkevalgt politiker, men det gør ikke, at det på nogen måde bliver rimeligt…

Ved byrådsmødet i går faldt følgende udtalelse fra hans mund: ”Som hovedregel bliver den ideelle verden forstyrret af den virkelige verden… I den virkelige verden hvor vi skal forholde os til fakta og realiteterne…” Ja eller den ”virkelige” verden bliver forstyrret af den ideelle verden, hvor den ideelle verden er den, der passer ned i et regnearks faktaboks via en kompleksitetsreduktion i en sådan grad, at selve livet kan måles og vejes i et skema!

Mette Gjerskov, må hun hvile fred og leve videre i minderne, lavede et opslag på twitter, da hun i 2018 mistede posten som udviklingsordfører i Socialdemokratiet, efter hun gik imod partilinjen og stemte imod burkaforbuddet… Hun skrev: ”- Jeg tror danskerne har brug for at høre, hvad deres politikere mener. At vi siger det klart, når noget er hjerteblod – Når det går helt tæt på vores grundholdning. – Det kan have en pris at kæmpe for sin overbevisning.”

Jeg vil lade Gjerskovs Twitter opslag afslutte dette lille indlæg, inden jeg får sagt noget, jeg ikke skulle!

/Lasse