”Høringscafé” 30. marts – Hvad blev der drøftet?

Torsdag den 30. marts havde vi anden ”Høringscafé”. Vi var spændte på, om vi fik lige så travlt, som vi havde i lørdags, og det gjorde vi!

Der var mange, der lagde vejen forbi. Om det var kagerne fra Lone & Niels, eller om det var sparring omkring folks høringssvar, det er selvfølgelig svært at sige, men der var mange gode snakke…

Rigtig meget af det, der blev talt om på den første Høringscafé gik selvfølgelig igen i dag, men der kom dog også lidt nye perspektiver, og dem vil vi gerne dele her til inspiration:

  1. Vi er altså mennesker, rigtige mennesker af kød og blod! Vi lever vores liv her ude på landet, på godt og ondt… Hvorfor bliver vi ikke inddraget, når I træffer en så altomfattende beslutning som at lukke vores lokale skole?

  2. Mit barn kan ikke gå på en stor skole inde i Nakskov, det har vi prøvet med 25 elever i klassen. Det gav massiv mistrivsel, og jeg er bange for, hvis Horslunde Landsbyordning lukker, så vil mit barn ikke komme godt igennem folkeskolen… en lukning af Horslunde, fratager mit barn sine muligheder.

  3. Hvorfor ikke ændre på incitamenterne til at vælge Horslunde
    Landsbyordning – Tidligere kom du til Horslunde, når du skulle i udskolingen fra Søllested… I dag skal familier bosat i Søllested skoledistrikt selv betale for buskort, hvis de vælger Horslunde, hvorimod kørslen er gratis, hvis de vælger Nakskov… Det er et økonomisk incitament, der er ilagt strukturen, der giver øget mulighed for ikke at vælge Horslunde, det kunne godt vendes rundt, hvis viljen var til det!

  4. Er det OK, jeg ikke har så mange fakta med i mit høringssvar, men jeg skriver jo fra hjertet af, jeg skriver med mine følelser? Selvfølgelig er det ok! De, der læser høringssvarene eller indsigelserne, må gerne kunne mærke mennesket, der er bagved! Uanset hvordan vi vender og drejer det, så handler denne debat om mennesker!

  5. Horslunde Landsbyordning fungerer bedre end den nogensinde har gjort tidligere… Der er et velfungerende personale, der ved, hvilke børn de har med at gøre og ser det enkelte barn… Det er muligt, fordi skolen ikke er så stor, og der er mange børn, der har gavn af den ekstra nærhed, der er her… Alle kender alle!

Husk I stadig er velkomne til at sende en mail til Lasse på lassepraest@gmail.com eller til Karsten på karsten.sandau@gmail.com, hvis I har brug for vores hjælp til at skrive jeres høringssvar.

Vi laver Høringscafé igen i ugen efter påske…

Når I har skrevet jeres høringssvar, skal de sendes til:

Send dit høringssvar til forslag om nedlæggelse af skoletilbud (nemform.dk)

Alternativt er du velkommen til at sende dit høringssvar til Lolland Kommune på e-mail til:  SkoleogDagtilbudofficiel@lolland.dk

Sidste frist for at indgive dit høringssvar er den 26. april 2023 klokken 23.59.