Vi har hinanden og vi står sammen

Kære forældre, elever, ansatte & andre med tilknytning til Landsbyordningen.

Skoleåret er overstået & hvilket år det har været.

Bestyrelsen har arbejdet meget med sammenholdet blandt elever og skolens tilknytning til landsbyen. Vi har arrangeret sommerfest og julefest, begge arrangementer med kæmpe opbakning af jer alle -tak for det.

Vi har uden sammenligning en fantastisk skole, en skole der rummer alle. En skole vi virkelig kan være stolte af.

En stor del af skolen er igen blevet istandsat -nye toiletter, nye faglokaler, nyt bibliotek og sågar en spritny biograf. Skoleboden er kommet op at køre på fuld blus og alle eleverne nyder godt af Helles tryllerier i køkkenet.

Vores skoleleder Vikki har virkelig formået at løfte opgaven med at bygge en attraktiv landsbyordning. Hun har skabt en skole hvor eleverne er i fokus og et godt arbejdsmiljø for de ansatte. Der har været fremgang i elevtallene alle år, efter at hun overtog roret -tak til Vikki!

Alle lærerne har igen løftet vores elever til et fagligt niveau, ingen troede muligt for Vestlolland -de kæmper hver dag og sætter en ære i at ruste vores børn til fremtiden. Fra mig skal lyde en stor tak til alle underviserne, for at se lyset i vores børn.

Men som i alle ved, har skolelukning og politisk arbejde fyldt det meste af vores tid. Vi har argumenteret for vores eksistens og vi har fremhævet alle vores kvalifikationer -men ak, kampen er tabt og skolen skal lukke.

De eneste børn der blev tilgodeset i denne omgang, er børnene i byrådet og vores sektor – de fik nemlig endnu en gang deres vilje.

Politikerne har ikke lyttet til os og de har ikke ville indgå i dialog. Skolen skulle lukke og det var ikke til debat.

I denne uge traf de endelig beslutning ”Horslunde skole skal lukke” -for mit vedkommende er det stadig ikke helt gået op for mig, hvad det virkelig betyder. Hvad skal der ske med børnene? Hvad skal der ske med personalet? Hvad skal der ske med bygningerne? Ja sågar hvad skal der ske med den nye bålhytte?

Jeg har så mange spørgsmål og kun ganske få svar. Men en ting ved jeg – vi har hinanden og vi står sammen. Lige nu står vi sammen om det bedste for vores børn og det personale der har taget vare på dem, nu handler det om børnene!

Næste skoleår, bliver det sidste. Efter dette skal vores børn på Byskolen i Nakskov, med mindre at i som forældre vælger et andet tilbud. Har i brug for rådgivning i forbindelse med dette, skal i huske at både bestyrelse og personale altid er til jeres disposition.

Da min ældste datter startede i børnehaven, blev jeg spurgt ”Lasse kunne du ikke tænke dig at bage en kage til os?” Det svarede jeg ja til og inden jeg havde blinket med øjnene -sad jeg som formand for bestyrelsen. En post jeg fandt super spændende og elskede at være med til at træffe beslutninger, for mine børns fremtid. Da mit bestyrelsesarbejde var på sit højeste, sad jeg som formand for alle skolerne på Vestlolland. Det var derfor også en meget tom følelse jeg vågnede med fredag morgen, efter at have meldt mine børn ud af skolen. Det betød også at jeg ikke længere sad i bestyrelsen, hvilket har været min eneste fritidsinteresse i snart 10 år.

Jeg ville gerne have taget den sidste tørn og være gået ned med skibet. Som det ser ud lige nu, mangler bestyrelsen en repræsentant for børnehaven -den agter jeg at stille op til, så jeg håber at få jeres stemme -såfremt der bliver kampvalg. Det betyder meget for mig, at kunne sætte et punktum i denne sag.

Tak for jeres støtte!

De bedste hilsner med ønsket om en fantastisk sommer.

Lasse Præstegaard

Forhenværende næstformand