Horslunde-legene 2023???

”RAVNSBORG – Horslunde-legene skal gøres til en årlig tilbagevendende begivenhed. Arrangementet gentages i 1983” – Det kunne vi læse i Folketidende den 28. juni 1982, at Steffen Andersen meddelte, da han søndag middag i nogenlunde tørvejr afsluttede nogle hektiske dage med enorm aktivitet herude på Nordvestlolland.

I går var jeg til møde i Ravnsborghallen, umiddelbart efter jeg havde deltaget ved bestyrelsesmødet i Fællesbestyrelsen i Landsbyordningen. Mødet i hallen handlede om at få mere liv i Ravnsborghallen. Her kunne Lasse Præstegaard, næstformand i Fællesbestyrelsen Horslunde Landsbyordning, meddele, at vi arbejder på at få genoplivet Horslunde legene, med optog igennem byen, tænding af ”den olympiske ild”, kampe i forskellige idrætsgrene omkring hallen osv.

Vi starter i det små med en enkelt dag, afsluttet med fest om aftenen, men forventer at udvide de kommende år, så vi til sidst er tilbage ved fordoms styrke.

“Samværet er et godt bidrag til bedre forståelse” – Ejnar Rod ved åbningen i 1986

Vi planlægger at løbe Horslunde legene i gang allerede i 2023, så vi har spillet en presbold til os selv, men det er vi jo snart vant til. Der vil blive indkaldt til et arbejdsmøde meget snart, og vi håber, der vil være opbakning fra en masse frivillige, så vi kan få vakt legene til live igen – Til glæde og gavn for os alle sammen!

Jeg siger ja tak til Horslunde legene i 2023, og jeg siger ja tak til at få det som en tilbagevendende begivenhed igen…

Jeg har tidligere skrevet om Horslunde Legene:

”Det handler i høj grad om den lille medalje, jeg har liggende ude på kontoret i Horslunde. En medalje jeg som 9-årig vandt ved Horslunde Legene i 1985. Jeg har enten direkte eller indirekte været en del af landsbyen Horslunde siden 1985, hvor jeg som en lille spinkel, fregnet, 9årig dreng spillede håndbold på plænerne bagved ved skolen. Siden har jeg som senior spillet håndbold i Ravnsborg Håndboldklub, og nu arbejder jeg på skolen. Horslunde har, som jeg ser det, et unikt foreningsliv og et netværk af frivillige, der hver evig eneste dag, gør en forskel for andre. Det vil jeg gerne være med til at værne om.”

Det er nu, vi sammen kan gøre en forskel – Hvor mange vil være med til at genoplive Horslunde legene?

Karsten Sandau