Den langsomme ud sletning

Kære Byråd i Lolland Kommune

 Jeg er tidligere beboer af Horslunde – og elev af Landsbyordningens skole. Det lille samfund og den lille skole, har gjort mig til den jeg er i dag. Jeg er på nuværende tidspunkt flyttet til København, fordi jeg havde et brændende ønske om at studere.

Til dagligt studerer jeg til socialrådgiver og holder af livet i København, men jeg glæder mig til at vende hjem. Min plan var, at jeg ville vende tilbage, når jeg var færdiguddannet, finde mig et arbejde og stifte familie. Min bekymring går på den øget urbanisering i takt af den langsomme ud sletning af de små landsbyer på Lolland. Dette har betydning for Lolland på den måde, at flere som mig – fraflyttere af Lolland, med ønske om at vende tilbage til deres hjemby, aldrig vender hjem.

Jeg bliver bekymret når jeg læser om en lukning af skolen i Horslunde, for det er her, at jeg havde forestillet mig at hente mine børn i fremtiden. At mine børn skulle opleve en skolegang, som den jeg selv mindes med glæde. En skole hvor alle børn kender hinanden og leger på tværs af årgangene, en skole hvor alle lærerne er på fornavn med alle børn og forældre samt en skole hvor forældrene kender hinanden og tager ansvar sammen.

Fra mit synspunkt, mener jeg, at det er vigtigt, at I bevarer Landsbyordningens skole i Horslunde, da den blandt andet er en afgørende faktor for, at nye – som gamle beboere flytter til de små landsbyer på Lolland. Os unge, der er taget til de store byer for at studere og har planer om at vende hjem, vi vender ikke hjem til de store byer. Vi kommer tilbage til de små landsbysamfund, for at give vores børn den opvækst, som vi selv mindes med glæde. Hvis jeg vil stifte familie i en stor by, bliver jeg jo bare hvor jeg er nu. Det er mit store ønske, at I vil overveje alternativer til fremtidig skoledrift i Horslunde og kigge grundigt på økonomien. Det her handler ikke kun om en skole, men om hele kommunens fremtid. Jeg håber, at byrådet vil tage mine bekymringer i betragtning og træffe en beslutning, der er til gunst for det nuværende – og fremtidige lokalsamfunds interesser og bevarer Landsbyordningens skole i Horslunde.

De bedste hilsner

Emilie Josephine Hansen