Mød op den 21. juni til Byrådsmøde – Hvorfor?

Fordi noget ikke er helt, som det skal være… Lolland Kommune fattes penge, og i så voldsom en grad, at der nedlægges to landsbyskoler for at få enderne til at nå sammen, og der ikke kan tilbydes ordentlige toiletforhold til eleverne på Stormarkskolen!

Ikke engang alternative løsningsforslag, kan der findes penge til, ja eller i det hele taget se på…

I går kom der så dagsorden til det kommende møde i Børne- og skoleudvalget. Her kan vi se, at udvalget under punkt 4 skal behandle budgetønsker til anlægsvirksomhed 2024 – 2027.

I anlægskataloget står følgende under Børne- og skoleudvalgets ønsker – SB50 – STU Hunseby helhedsplan:

”renovering 66,1 mil. for en bygningsmasse på ca. 2200 m².

I januar blev det besluttet at iværksætte stolpeløsning. Denne løsning gør udelukkende det at bygningen bliver sikret så facadepladerne bliver stående og at skolen ikke skal rømmes med kort varsel.

På mange bygningsdele er levetiden opbrugt og vi er udfordret på utætte tage og vinduer, som ikke virker mere.”

Den permanente nødrenovering, man i byrådet besluttede at lave i Hunseby, viser sig at være lavet på en bygningsmasse, der er helt nedslidt, og nu skal der laves en totalrenovering…

Under SB8 – STU Hunseby byggeprogram til ny skole kan vi desuden se: ”Der bør udarbejdes et byggeprogram for opførelse at en ny STU, som kan udformes med tidssvarende undervisningsmetoder, lave udgifter til drift og vedligehold og der vil kunne reduceres i antal af nødvendige m².”

Skolen i Horslunde er en pæn og velholdt skole, der har udfordringer med en bygningskonstruktion, der ville kunne afhjælpes med en permanent understøttelse af ydervæggene… 3.3 millioner kroner… Men argumentet den gang var, at skolen i Horslunde havde for mange løse forplader?

Nu fastholder man i stedet et argument, man selv har skabt, for at lukke Horslunde ned… En præmis skabt af konklusionen om at lukke skolen… Der kommer en forklaring for dette i et andet skriv, men det skal nok komme!

Jeg siger – #NOKerNOK – og møder op den 21. juni i Holebyhallen, for ingen skal i fremtiden sige, at vi tabte uden at slås for det!

Karsten (Privatperson)