GIV TID – og GIV BØRNENE en CHANCE

(Med Stigs billigelse, publiceres hans høringssvar her på siden)

Høringssvar til Byrådet i Lolland vedr. lukning af Horslunde og Holeby skoler

I år er det 50 år siden, at vi flyttede til Horslunde for at begynde som lærere på Ravnsborgskolen, og det har vi aldrig fortrudt. Flot skole, som den også er i dag, med dygtige og erfarne lærere og søde og engagerede elever. Et stærkt socialt sammenhold i byen har gjort, at vi er blevet boende sammen med alle de andre i vores alder, og det er jo en del af problemet. Vi er snart 75 år, og børnene er rejst hjemmefra, og vi har ikke solgt vores huse, så nye unge kunne etablere sig med børn og skolegang.

I den proces, som I har startet, var det jo i starten et spørgsmål om mursten og økonomi. Senere blev det til et spørgsmål om pædagogik og klassestørrelser, men stadigvæk ikke om elevernes trivsel. Det er nu en gang børnene, der ligger os mest på sinde. Jeg vil tillade mig at fremkomme med nogle prioriterede forslag:

Giv tid til at gennemarbejde forslag for skolerne sammen med skolernes ledelser, forældrebestyrelse og lærere. Der er andre muligheder end lukning og nedrivning, hvilket jo ikke er udvikling, men afvikling af hele Nordvestlolland. Brug de 4 mill, som det koster at sætte skolens bygninger (de nye) i stand. I kan jo fx prioritere dette højere end de budgetterede penge til en kunststofbane i Maribo.

Jeg synes, at det er en god ide at bygge en ny skole i Nakskov, hvor vi kunne sende vores 7-9 klasser hen, når skolen er færdig. Det vil give tryghed for alle elever, når 0-6 kl kan blive på deres nuværende lokale skoler, og det bliver meldt ud nu.

Hvis I politikere og skolefolk på et tidspunkt mener, at elevtallet i klasserne bliver for lavt, så kan man jo gøre, som man altid har gjort på de små skoler, slå klassetrin sammen. Det er jo netop det, som man også har gjort på den internationale skole i Maribo for at få et rimeligt elevtal i klasserne. Hvis man må i Maribo, kan man jo også gøre det i resten af kommunen.

Jeg håber, at I lever op til jeres løfter inden valget om involvering af borgerne og udvikling af hele kommunen.

Stig Vestergaard