Hulubulu Venstre, hvor er I henne?

Hulubulu Venstre, Venstre hvor er I?

Nogle undrer sig over Venstres tavshed i forhold til hele ”skolesagen”… Flyver Venstre under radaren? Lader Venstre bare Socialdemokratiet brænde sig selv på bålet, de behøver ikke gå ind i den? Hvad har de at vinde ved at deltage i debatten?

Jesper Volmer har godt nok rejst sig og talt ved byrådsmøderne, men hvad blev der af gruppeformand, Tine Vinter Clausens, fine ord, der blandt andet er beskrevet i hendes lille skriv  Lolland har brug for en ny retning.  Her skriver Tine: ” Og hvilke konkrete eksempler kan vi så give på det? Jo, borgerne skal være i tæt dialog med politikerne før høringsfaserne, hvad enten det er byfornyelse, lokalplaner eller noget helt tredje. Det skal ikke være svært at opdage, hvilke sager der sættes i høring, og de projektforslag der lægges til grund for høringerne skal ikke være popsmarte eksperimenter, hvor den største kvalitet er, at folkene bag ikke er lokale.”

Det lyder jo alt sammen meget godt, men hvor har denne tætte dialog været før høringsfasen i forhold til lukningen af Holeby og Horslunde Landsbyordning? Venstre har to medlemmer i Børne- og skoleudvalget, hvis de sammen med Per Kim Nielsen og Michael Knudsen havde stemt imod at sende det i høring på udvalgsmødet den 11. januar 2023, så havde vi kunne nå en tæt dialog borgere og politikere imellem før høringsfasen, så havde flertallet i Børne- og skoleudvalget nemlig valgt ikke at sende forslaget i høring.

Så inden vi alle udelukkende placerer ansvaret på borgmester og udvalgsformand, der begge er fra Socialdemokratiet og deres ageren i denne sag, så er der altså flere partier, der har ansvaret for, at processen er blevet som den nu engang er! Forholdsvis lukket og udemokratisk!

Venstres gruppeformand gentager sit synspunkt i Politics ’n’ Coffe – Politiske analyser du har lyst til at læse over kaffen, den 1. marts 2023, hvor hun blandt andet udtaler: ”Der findes et stort, tavst flertal, som er forstående over for politikernes prioriteringer og forstår, at det er nødvendigt at tage ansvar. Men dét flertal er kun politisk aktivt, når de skal til stemmeboksen. Hvis vi kan få dem aktiveret i det daglige, politiske arbejde gennem et relationsskabende arbejde fra politikerne, vil det øge tilliden til politikerne og modet blandt politikerne, og det er der i den grad brug for, så politik kan handle om andet end magt og titler.”

Det er ikke fordi Venstre ikke må være for en skolelukning, slet ikke, når blot argumenterne er i orden… Men hvorfor ikke tage den tætte dialog som gruppeformanden gik til valg på, inden det sendes i høring? Så når det kommer til borgerinddragelse, så kan vi vel sige at Venstre ”Talk the talk but they don’t walk the walk.” På dansk betyder det, at Venstre siger et og gør noget andet!

Så vi siger igen: Hulubulu Venstre hvor er I henne? Hulubulu Venstre, Venstre hvor er I?

Borgerne venter på jer, så vi kan få den tætte dialog, også selvom den kommer lidt sent…

I kan jo melde jeres ankomst til det planlagte borgermøde ude i Horslunde? Et borgermøde der er planlagt af borgerne, som en optakt til det af administrationen planlagte møde…

Torsdag den 23. marts på Horslunde Landsbyordning

17:00 – 18:30 Borgermøde planlagt af borgerne i Horslunde
18:30 – ? Borgermøde (Informationsmøde) planlagt af administrationen

#NOKerNOK