Sjov og alvor!

Bente Sonn har skrevet til Lasse Præstegaard og sagt vi gerne måtte dele hendes digte Sølvpapirshatte & Solkongen, Ludvig den 14. her på #NOKerNOK siden

Med reference til både Kierkegaard og Piet Hein vælger vi at gøre dette…

Piet Heins lille Gruk: Den der kun tager sjov for sjov og alvor kun alvorligt han har faktisk fatte begge dele lige dårligt! – Vi er på linje med Piet Hein her.. Der kan være megen alvor gemt bag det lille smil, den sjove bemærkning etc.

Der er ingen tvivl om, at meget af det vi skriver her på siden, er skrevet på en yderst alvorlig baggrund, der måske bedst beskrives ved at citere Kirsten Sydendals kronik i folketidende tirsdag den 28. februar: “Der skal ikke den store forestillingsevne til se tendenslinjen: Se at når de har slagtet Horslunde, Holeby og øerne, så kommer turen om nogle år til Søllested og Østofte. Haller og kulturhuse, som skånes i denne omgang, vil falde om 5-10 år.

Men det betyder ikke, at vi skal sidde og surmule, vi skriver med et glimt i øjet… og det betyder ingenlunde, at det vi skriver er usandt og det er her Kierkegaard kommer ind i billedet: ”Det hændte på et teater, at der gik ild i kulisserne, Bajads kom for at underrette publikum derom. Man troede, det var en vittighed og applauderede; han gentog det; man jublede endnu mere. Således tænker jeg, at verden vil gå til grunde under almindelig jubel af vittige hoveder, der tror det er en Witz.”

Og nu til Bentes to små digte, der både er sjove, men også rummer megen alvor…

Bentes optakt til Sølvpapirshatte:

SØLVPAPIRSHATTE AF 1. GRAD. Dem har vi heldigvis ikke på Lolland.
En sølvpapirshat er en hovedbeklædning lavet af et eller flere stykker sølvpapir eller en almindelig hat beklædt med et lag sølvpapir. Nogle bruger hatten som et Faradays bur for at skærme sig mod påvirkning af elektromagnetiske felter, tankekontrol, tankelæsning eller andre ydre påvirkninger. Wikipedia

Sølvpapirshatte

Bentes optakt til Solkongen, Ludvig den 14.:

Kendetegnende for en solkonge er: Oppustet EGO, nedsættende tale, manglende empati, magtsyge, selviscenesættelse og pleje af særinteresser. Godt vi ingen solkonger har.

Solkongen

Udgivet

i

af