Politikernes hjørne

tv2east.dk kunne vi den 1. marts 2023 læse følgende: ”Lollands borgmester håber nu, at mange vil give deres mening til kende i høringsfasen.
– Det er vigtigt, at vi får en grundig dialog, hvor der er tid til at undersøge fordele og ulemper og vurdere både de økonomiske, bygningsmæssige og skolefaglige perspektiver. Vi glæder os derfor til den kommende høring. Vi er klar til at lytte, og vi er ikke i tvivl om, at det er i fællesskab, at vi bedst kan finde de rette løsninger, forsikrer Holger Schou Rasmussen.”

Som næstformand i fællesbestyrelsen i Horslunde Landsbyordning og en af de lokale kræfter bag #NOKerNOK siden, har jeg gentagne gange forsøgt at få politikerne i tale. Både ved at invitere dem ud til skolen, invitere til deltagelse til Borgermøde, deltagelse i en podcast debat mm. Det har jeg gjort, netop fordi det er i fællesskab, at vi bedst kan finde de rette løsninger… Afslutningen på bestyrelsens høringssvar til budget 2023 indeholdt blandt andet følgende sætning: ”Som Horslunde Landsbyordnings fællesbestyrelse er vi sikre på, at hvis vi sætter os sammen, kan vi finde gode løsninger, der både er visionære og holdbare på sigt, men det kræver, at vi bliver inviteret indenfor til en oprigtig dialog.”

Jeg er spændt på, hvad borgmesteren lægger i ordene: ”…det er i fællesskab, at vi bedst kan finde de rette løsninger.” om det er, at vi bliver informeret om, hvad de har plukket ud af diverse høringssvar, altså de sætninger der passer til det, de allerede har besluttet, eller om han reelt tænker en åben, inddragende og oplysende dialog, hvor det værste, der kan ske, er, at vi alle bliver klogere… Jeg håber det sidste!

Mit seneste forsøg på at få politikernes standpunkt var, da jeg på vegne af folkene bag #NOKerNOK, inviterede samtlige 25 medlemmer af byrådet til at skrive et lille eller stort indlæg om deres holdning til ”skolesagen” i Lolland Kommune. På #NOKerNOK vil der så blive oprettet en fane med navnet: ”Politikernes hjørne” så vil hver enkelt politiker få deres indlæg publiceret derinde, præcis som de har skrevet det, uanset om de er for eller imod skolelukninger. Det bliver ikke et debatforum, det bliver blot en fane med politikernes politiske standpunkt i forhold til de potentielle skolelukninger. Jeg venter spændt, og nu må vi se, hvor længe jeg skal vente, før det første indlæg lander i min indbakke.

Følgende besked blev sendt til samtlige 25 medlemmer af byrådet, fredag den 24. februar 2023 klokken 18:50:

”Kære byrådsmedlem

Som du måske er bekendt med, så er vi nogle borgere fra Nordvestlolland, der er gået sammen for at lave en hjemmeside, der samler informationen om ”skolesagen” i Lolland Kommune, altså sagen om de potentielle skolelukninger i Horslunde og Holeby.

Vores hensigt er ikke at skabe yderligere distance, men at skabe oplysning ved at samle og strukturere alt, hvad der er sagt og skrevet om denne sag. Vi har gjort det for at give borgere og andet godtfolk i Lolland kommune (og andre steder) mulighed for at søge oplysning, der giver indsigt. Vi mener, at vejen til de mest kvalificerede høringssvar og derved det bedste grundlag for jeres beslutning går via oplysnings- og dialogvejen. Det er derfor, vi har lavet siden!

Som vi ser det, er det for nuværende, udover det, der er skrevet i pressen og diverse dagsordener fra det politiske niveau etc., ”kun” vores synspunkter, der kommer med, og det kunne vi godt tænke os at udvide med lige præcis dit synspunkt. Det er uanset, om du er for eller imod den potentielle forestående skolelukning. Det handler nemlig ikke om, at vi skal være enige, det handler om, at alle skal have mulighed for at oplyse og blive oplyst.

Tanken er, at du skriver om din politiske holdning i forhold til ”skolesagen.” Vi vil gerne have, der er fokus på god politisk debat og argumentation, så derfor beder vi om en ordentlig tone. Vi beder også om, at det er rigtigt, det du skriver, det er vedkommende i forhold til sagen og så må du gerne tillægge det politisk vægt, i forhold til lige præcis dit politiske standpunkt i denne sag.

Vi håber, du har lyst til at fatte pennen og lave et lille (eller stort) politisk debatindlæg, som vi så poster på siden www.nokernok.info. Vi poster det i det ”Politiske hjørne” under dit navn, og det bliver postet lige præcis, som du skriver det.

Du sender dit indlæg til mig, så vil jeg sørge for, det bliver lagt op.

På vegne af folkene bag #NOKerNOK

Lasse Præstegaard”