Grøftegravere søges

Læserbrev bragt i Lolland-Falsters Folketidende 14. februar 2023 (Med Frank Gravesens billigelse, publiceres det her på siden)

Carl Emil Lind, næstformand for DSU og formand for Metal Ungdom, har ifølge Altinget fået brynene til at rynke hos fagforbundenes ledere.

Hvorfor? Fordi han 5. februar på Christiansborg Slotsplads var ærlig og satte ord på den oplevelse, der er hos mange af os almindelige lønmodtagere i forhold til afskaffelsen af Store Bededag og det indgreb, det er i den danske model. Vi føler os kørt over.

Fagbevægelsen har tordnet, men åbenbart på skrømt, det er bare en del af spillet. I hvert fald mener man, at Carl Emil Lind graver grøfter, når han engageret taler om problemet.

Citatet: ”Der er to ting, man ikke bør ønske at vide, hvordan bliver til, det ene er pølser, det andet er politik” står pludselig og blinker alarmerende.

Er det at melde klart ud, at grave grøfter, så er der brug for mange flere grøftegravere. Grøfter er vigtige, de forhindrer at alt mudrer til.

Ovennævnte er et eksempel på mudder i det nationalpolitiske. Lokalpolitisk har vi vores eget mudder, i særdeleshed i øjeblikket i forhold til den annoncerede lukning af skolerne i Holeby og Horslunde. Det ville klæde vores byrådsmedlemmer at grave lidt flere grøfter i stedet for at blive en del af et grågrumset lilla. Der meldes godt nok ud at bevarelse af skoletilbuddene ikke er en mulighed. Man vifter med demokratifanen og messer, at vi får en høringsperiode samtidig med, at vi på dagsordner kan se, at processen kører upåvirket videre med det ene mål at afvikle skoletilbuddene i de to lokalsamfund.

Hvad med ærligt og åbent at lytte til ofrene for de højglanspolerede projekter. Stoppe processen, få ro på og involvere de involverede. Det er ikke en skam at blive klogere, vi er trods alt et demokrati, helst ikke et demokratur og slet ikke et totalitært styre. Jeg er sikker på, at man godt kan lede en kommune, selvom man lytter.

Nej til afvikling af ø- og landsbysamfund!

Frank Gravesen, helt sikkert rød og sandsynligvis byrådskandidat igen i 2025


Udgivet

i

, ,

af

Tags: