Det drejer sig om mennesker og ikke mursten!

Tak til jer, som har skrevet de informative og gode læserbreve, hvor I klart og tydeligt gør opmærksom på den manglende åbenhed og dialog fra vores politikere i forbindelse med forslag om lukning af skolen og hallen i Horslunde.
Det er en demokratisk katastrofe, hvis Byrådet beslutter at lukke skole og hal, og det er stik imod de politiske løfter inden valget og de smukke ord om ro på børne- og skoleområdet og tiltrækning af nye borgere – og rigtig gerne på landet.


Hele Horslunde og Nordvestlolland vil blive ødelagt – lagt øde – og det vil blive svært at tiltrække nye tilflyttere. Vores skolebørn skal transporteres på kryds og tværs og flyttes til forskellige skoler. De svageste elever i vores skolesystem, specialklassen og autismeelever, har i dag en tryg skolegang og finder sig godt hjemme på skolen, og dem skal der tages særligt hensyn til.
Beslutningen trækkes ned over hovedet på borgerne, som man jo ellers altid vil gøre alt for inden et valg.


Men, der er andre muligheder: Brug 4,9 mill kr på at sikre hal og skole, indtil vi får bygget en ny skole i Nakskov, og indtil I har skabt en tryg skolegang for de store elever. Beslut eventuelt , at 7.-9. klasserne flyttes til Nakskov i den nye skole, men lad eleverne fra 0.-6. klassetrin og specialklassen blive i Horslunde i den store røde bygning. Brug tid på at drøfte dette igennem med borgere og skolefolk omkring fremtidig struktur. De politiske beslutninger skal ikke hastes igennem, det drejer sig om mennesker og ikke mursten og ikke mindst om hele egnens fremtid.

Stig Vestergaard

(Læserbrev trykt i Folketidende den 10. januar og efterfølgende delt af Stig)