Hvad har vi brug for?

Hvad har vi så brug for?

Som interesserede borgere i et demokratisk samfund, der er modtagelige for gode argumenter og ikke bare stemmer ud fra, hvad der gavner os selv og vores selviske interesser, så har vi brug for, vores politikere gør mere ud af at levere retvisende og relevante argumenter for deres standpunkter… Mindre omvendt lommetyveri, mindre talfnidder og talfusk… Vi skal have en argumentation, hvor debattører og politikere forholder sig åbent til de relevante argumenter på begge sider af en sag… Der skal lyttes til standpunkter og argumenter, som modparten i en given debat har fremført… og så skal der gives reelle forklaringer på, hvorfor et givent argument tillægges mere vægt end andre argumenter…  

Det ønsker jeg mig for den politiske debat – Så ud med lukkede punkter på dagsordenen, hvor det kun er politikere, der debatterer med politikere, hvor flertallet allerede har besluttet, hvordan fremtiden bliver, og hvor debatten reelt set ikke er en demokratisk debat/samtale, men bare noget vi leger, for beslutningen er truffet, inden debatten tages… Mindre sværd – flere ord…  lad os tale sammen, lad os debattere, og lad os komme frem til den bedst mulige af alle løsninger.

Uddrag fra ”Hvad er demokrati”:

“I det store og hele findes der kun to veje til at finde denne løsning: I) Man kan slås sig til rette, hvilket vil sige, at det bliver den stærkeres vilje, som råder; således går det til i junglen; ofte er det imidlertid vanskeligt at se nogen væsentlig forskel på menneskers og jungledyrs optræden, 2) man kan tale sig til rette, hvilket vil sige, at man gennem en samtale mellem de stridende parter søger at få sagen alsidigt belyst, og at de samtalende parter virkelig bestræber sig for – det må ikke glemmes – gennem samtalen at nå til en rigtigere og rimeligere forståelse af konfliktens problem. Dette er demokrati. Det er samtalen (dialogen) og dens gensidige forståelse og respekt, som er demokratiets væsen. Hvor dette glipper, vil man uvægerligt falde tilbage til magtkampen.”

Lige nu træffes beslutningen om Nordvestlollands fremtid på et lukket punkt på byrådsmødet torsdag. Et lukket punkt der er ført videre fra økonomiudvalgsmødet den 8. december. Ingen ved, hvad der er drøftet, og jeg er oprigtig bekymret for, at vi lukker Nordvestlolland ned, før end Nordvestlolland er modent til at blive lukket… Der er altså stadig liv på Nordvest (700 til juletræsfest) og det liv skabes altså af rigtige mennesker af kød og blod – af Anton, Iben, Gerda og Gunnar… Gode borgere, der lever deres liv i Lolland kommune.

Mit Lolland – Dit Lolland – Vores Lolland – Hele Lolland

Karsten Sandau (Privatperson)


Udgivet

i

,

af

Tags: