Lukket punkt!

Byrådsmøde torsdag – punkt 20 – Lukket – lukket punkt: Status på Second opinion vedrørende stabilitet på 3 ejendomme.

Uden at vide det med sikkerhed, så tænker jeg, det handler om den Second opinion, det politiske niveau har bedt om at få i forhold til Holeby Landsbyordning, Horslunde Landsbyordning og STU Hunseby – Altså en Second opinion på den pris på 250.000.000 som blev nævnt i Folketidende den 17. maj 2022 – op imod en kvart milliard ville det koste at renovere Holeby og Horslunde, her var Hunseby ikke med i puljen.

Hvorfor på et lukket punkt?

Nogle gange er demokratiet sin egen største fjende… I demokratiets tegn træffes udemokratiske beslutninger – for at passe på demokratiet.

Jeg mener, demokrati er den mindst ringe styreform af de styreformer, jeg kender til, men det er nok også den mest besværlige at styre et samfund med. Vi kan slås om det, eller vi kan tale om det. Sådan, som jeg mener, demokratiet bør være, så er det den sidste vej, vi bør gå. Vi bør tale om det. Det kan godt være, den vej er besværlig, og den har, som alle andre veje der fører til høje mål, sine udfordringer. Det går ikke altid så hurtigt og nemt, som vi kunne ønske os det. Men det nytter altså ikke noget at blive utålmodig og tro, at vi kan skyde genvej… Hvad vælger vi? Sværdet eller ordet? Ved sværdet afgøres, hvem der er stærkest (hvem der har flertal etc.), ved ordet finder vi ud af, hvad der er det rigtige at gøre.

Den 24. november fik alle vi forældre en besked på AULA fra Espen Andersen (Sektorchef for Skole og Dagtilbud) der slutter med sætningen: ”Vi ved, at både forældre, elever og personale gerne vil have svar på, hvordan fremtiden ser ud, og vi knokler for at finde de bedste løsninger i en fart, så vi ikke skal gå rundt i uvished i længere tid end højst nødvendigt. Vi håber, at vi har mere information inden den næste måned, og vil melde ud løbende, så snart der er nyt.”

Vi kan vel godt blive enige om, at en Second Opinion er ny information? Vi kan vel også godt blive enige om, at denne information er vigtig i forhold til hvordan fremtiden på Nordvestlolland ser ud?

I adventsgave her den 3. søndag i advent, der ønsker jeg mig en åben, inddragende og demokratisk proces.

Med venlig hilsen

Lasse


Udgivet

i

,

af

Tags: