Træk plastret hurtigt!

”Træk plastret hurtigt!”

Men ikke så hurtigt, at det bliver gjort på et uoplyst grundlag! Det kan have fatale følger for landdistrikterne i vores kommune… På bagkanten af Michael Knudsens opslag forleden kan vi vel sige, vi risikerer, at ”Vaniljekransen” kommer til at bestå udelukkende af hullet i midten: ren luft og uden substans!

Vi var mange fra Nordvestlolland, der havde taget turen til byrådsmødet torsdag d. 13. oktober og kunne høre, at man havde lyttet til høringssvarene, plastret skulle hurtigt af. Nogle sagde også, at man så frem til den inddragende proces med bestyrelser og andre interessenter.

https://folketidende.dk/artikel/beslutninger-om-at-lukke-skoler-udskudt

Bestyrelserne her i Horslunde – både borgerforeningen og Landsbyordningen – havde begge skrevet høringssvar, hvor der var udtrykt ønske om at blive inddraget i processen, så vi kunne træffe den rigtige beslutning på det rigtige grundlag.

Vi venter fortsat på en invitation til deltagelse i processen. Lige nu er vi bekymret for, at den inddragende proces ikke kan nås, inden partierne i budgetaftalen træffer deres principbeslutning med udgangen af 2022. Vi hørte på ordførerne at arbejdet allerede var i gang. Hvor mange arbejdsdage er der tilbage? Er det administrationen, der laver hele oplægget, som de gjorde med sparekataloget? Og så kan oplægget til principbeslutningen ”konfirmeres” på et 12/12 seminar i Børne- og Skoleudvalget?

Vi håber fortsat på, vi er blevet lyttet til og vores politikere ønsker en åben, gennemsigtig og inddragende proces, så vi kan træffe den rigtige beslutning på det mest rigtige grundlag, vi kan finde frem til.

Med håbefulde hilsner

Lasse


Udgivet

i

,

af