Flere uskikke

Søndag den 4. september lavede jeg et opslag under titlen ”#Anton: ”Det bliver sagt til en voksen! Det gør det altså”

Her refererede jeg til professor Christian Koch og hans tre dimensioner af, hvad der gør et argument godt: 1) Rigtigt 2) Relevant 3) Vægtigt. ”link her”

Her så vi, med hjælp fra professoren, på forskellige argumenter i sparekataloget. Vi viste, at argumentationerne i sparekataloget udviser en meget stor grad af det, som Christian Koch kalder uskik og fordummende. Vi viste, der er tal i sparekataloget, som er brugt forkert. Vi viste, der bruges negativ framing. Jeg opfordrede til at folk selv fandt uskikke i sparekataloget. Jeg giver et eksempel mere her.

Under BSU23 – Tilpasning af skoletilbud i Lolland Kommune. Her fortsætter man i sparekataloget med at bygge argumenterne videre på det forkerte tal 143.000 for en elev i Horslunde. Det betyder, at man kommer frem til, at en elev i Horslunde Landsbyordning koster 78% mere end det billigste tilbud i kommunen og 49% over kommunens gennemsnit. Det er faktuelt forkert, det har Lasse (næstformand i bestyrelsen) vist ved beregning. Og i en argumentation, så bliver det altså ikke mere rigtigt af at bruge det flere gange.

Jeg er udmærket klar over, at det ikke er vores politikere, der har udarbejdet sparekataloget. Det er embedsmænd i forvaltningerne, men det gør det, som jeg ser det, ikke mindre problematisk.

Jeg vil de næste par uger, frem til andenbehandling af budget 2023, fremføre flere uskikke i argumentationerne i sparekataloget.

I aften vil jeg være at finde i mødesalen på biblioteket i Nakskov, hvor jeg vil vise min opbakning til Landsbyen Horslunde og Nordvestlolland som helhed, når byrådet førstebehandler budgettet og den mulige nedprioritering af Nordvestlolland.

Ses vi i aften klokken 18:00 på biblioteket i Nakskov? Kom i god tid…


Udgivet

i

,

af