Tak til BSU!

Det er en svær tid og det har været med en knude i maven at #Anton, #Iben og alle deres venner her på #HorslundeLandsbyordning har ventet på referatet fra BSU mødet i går. Nu er det kommet og kan ses på følgende link: https://www.lolland.dk/politik/dagsordener-og-referater/dagsorden?agendaid=e5734d45-7da0-4fc0-b420-5957973784a6&searchText= Punkt 3 er budgetoplæg 2023 – 2026.

Vores landsby er nævnt i ”Spareforslag 2023 og frem på Børne- og Skoleudvalget i Lolland Kommune” under BSU10, BSU11 og BSU 23. BSU 10 og BSU23 betød en total lukning af #HorslundeLandsbyordning, hvor BSU11 betød en lukning af udskolingen i Horslunde.

Jeg er oprigtig glad for, at vores politikere i Børne- og skoleudvalget har valgt at sende de punkter hvor vi står anført, tilbage i proces ved at siger: ” I relation til følgende spareforslag BSU1a, BSU1b, BSU10, BSU11, BSU12 og BSU23 havde Udvalget følgende bemærkning: Den nuværende skolestruktur, herunder Horslunde og Holeby landsbyordninger, sættes i proces med henblik på en udredning af mulige løsninger.”

Det betyder i praksis at vi nu kaster alle bolde op i luften og ser på hvad det er vi har brug for af skoletilbud i Lolland Kommune, fremfor blot at lukke to landsbyordninger og så går regnskabet op. Det er en kæmpe sejr for åbenhed og vores smukke demokrati.

Jeg skal hilse fra både #Anton og #Iben og sige:
vi mødes til borgermøde i Horslunde onsdag den 15/6 klokken 17:00 på skolen.

Der bliver fortsat skåret ind til benet, men jeg håber som Leif siger til TV2øst: ”…at politikerne kommer op i et helikopterperspektiv og ser nærmere på den generelle skolestruktur – for nogle børn har det bedst med at gå på små skoler.”