Undskyld!

Jeg jeg vil gerne undskylde på forhånd, hvis jeg over de næste 3 – 4 weekender, når jeg dykker ned i det, af administrationen, fremlagte sparrekatalog, der behandles på Børne- og skoleudvalgsmøde i morgen (2/6), kommer til at belyse noget som nogle syntes, burde forblive i skyggen. Undskyld!

Og Jeg vil ligeledes undskylde for min uvidenhed og hvis jeg i denne uvidenhed, ubevidst kommer til at forsømme at bruge de rigtige termer eller bryde uskrevne normer. Jeg har ikke siddet ved højbords til fester (advarsel mod de skriftkloge), jeg er helt nede på gulvet… Luther sagde det fint ved sin tale på Rigsdagen i 1521 : “… Så beder jeg mig nådigst undskyldt, for jeg har ikke levet ved fyrstehoffer, men i munkevrå.” Jeg er født og opvokset i Søllested… Mine forældre har alle dage arbejdet på gulvet og jeg er opdraget til at behandle andre ordentligt og det forsøger jeg efter bedste evne at gøre i alt hvad jeg laver… Jeg er ikke uden fejl og mangler, og for det beklager jeg.

Jeg er opdraget til at tro på vores demokrati og retten til at kæmpe for det vi tror på, så længe vi gør det på en ordentlig måde. Jeg mener, at mine evner bedst bringes i spil, ved at dykke ned i, belyse og formidle, hvad der står i sparrekataloget og hvilke afledte konsekvenser det har for de mennesker der bliver berørt… Hvis det føres ud i livet! Jeg gør det fordi jeg tror på, at vores smukke demokrati, først er et rigtigt demokrati, når vi debattere på et oplyst grundlag, hvor alle gives mulighed for at forstå de “ting” der lægges på bordet.

Karsten (Privatperson)