Brev til byrådet 29/5-22

Kære

I brevet, vi sendte sammen med ”Anton starter i førskolegruppe i børnehaven”, lovede vi dig at sende et eksemplar af anden bog i serien om det gode nærværende børneliv i og omkring Horslunde Landsbyordning. Vi har lært af vores forældre og de voksne her i Horslunde, at vi skal holde, hvad vi lover, så derfor får du nu ”Iben går i 0.0.”

Vi håber, du har læst ”Anton starter i førskolegruppe i børnehaven,” gerne for eller sammen med et barn, så du nu er klar til at læse anden bog i serien.

Vi og de andre børn i 0.0. har fået læst bogen højt og har tegnet tegninger, til det vi har hørt, ikke hvad der nødvendigvis stod, men hvad vi har hørt. De voksne, som skriver bøgerne, siger, det er imponerende, hvor mange detaljer der kommer med på tegningerne, også ting der ikke står direkte, men som fortæller, hvad vi børn er rettet imod, og hvad det er, vi danner os af billeder inde i vores små hoveder, når voksne læser højt for os og giver sig tid til at tale om, hvad vi læser. Tegningerne, vi har tegnet, er blevet til illustrationer i bogen, som vi håber, du vil nyde at læse.

Vi ved, at de voksne, der skriver om os, er i gang med at skrive på en 3’er. Den kommer til at hedde ”Anton fanger krabber i Kragenæs.” Her skal Anton og klassen en tur til Kragenæs. De tager bus 719, der kører lige til døren, og så skal der fanges krabber med selvbyggede krabbefangere, og vandmiljøet skal undersøges med den hjemmebyggede vandkikkert.

Voksne arbejder ikke altid så hurtigt, som vi børn godt kunne tænke os, men vi tror også, at I voksne har det på samme måde med os børn en gang imellem? Så hvornår ”Anton fanger krabber i Kragenæs er færdig,” ved vi ikke, men vi vil gerne love dig, at du modtager et eksemplar, så snart den er færdig.

Vi har hørt fra de store elever på vores skole, at det er stort at være lille! De siger, at kun de små må slå de store, og det gør vi! Altså som skole. Vi må ikke slå, sådan rigtigt. Det siger de voksne… De har i matematik bevist, at vi er den skole, der klarer sig næstbedst i Lolland kommune i forhold til elevtalsudviklingen sammenlignet med den samlede elevtalsudvikling i vores kommune. En anden plads ud af 7 skoler! Så er det altså stort at være lille!

Vi ønsker dig og din familie den bedste dag i hele verden.

Med venlig hilsen

Iben og Anton